Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ηράκλειο: 85χρονος ξεψύχησε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό
Ένας 85χρονος κατέληξε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να «λένε» ότι ο θάνατός δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε όταν ο ηλικιωμένος καθόταν στην αναμονή μετά το εμβολιασμό και ξαφνικά έπεσε κάτω. Οι γιατροί έτρεξαν, έκαναν ανάταξη, ωστόσο δεν πρόλαβαν να τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ, διότι υπέστη δεύτερη ανακοπή και πέθανε.

Ο θάνατός του 85χρονου, οφείλεται σε άλλους λόγους και δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό, ούτε οφείλεται σε αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό, αφού επιστημονικά δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ θάνατος μετά από οποιοδήποτε εμβολιασμό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό, ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Ο ηλικιωμένος επανήλθε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του.

Για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, ζητήθηκε κατεπείγουσα ιατροδικαστική εξέταση από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το μοιραίο.

Το γεγονός κρίνεται ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν ήδη μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή. Τις πλήρεις απαντήσεις θα δώσει η ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου