Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Γαλλία: Παρενέργειες σε τουλάχιστον 149 περιπτώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) ανέφερε 149 περιπτώσεις από τα 10.000 που εμβολιάσθηκαν από τις 6-10 Φεβρουαρίου, ανέπτυξαν παρενέργειες οι οποίες μοιάζουν με γρίπη μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.


«Λάβαμε 149 δηλώσεις παρενεργειών μεταξύ 6 και 10 Φεβρουαρίου όπου αναφέρονται σύνδρομα τύπου γρίπης, συχνά υψηλής έντασης όπως υψηλός πυρετός, πόνοι ή πονοκέφαλοι» σημειώνει η υπηρεσία σε δελτίο τύπου.
Ο οργανισμός τονίζει ότι αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες «είναι γνωστές» καθώς το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε σχεδόν 10.000 άτομα.

«Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι εκδηλώσεις φαρμακοεπαγρύπνησης αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης παρακολούθησης από τους υγειονομικούς οργανισμούς, ιδίως όσον αφορά την ένταση αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών» αναφέρει το δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, η «Télégramme» ανέφερε ότι ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη εμφανίστηκαν σε αρκετούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca ανάγκασαν κυρίως το νοσοκομείο «Morlaix» να αναστείλει τον εμβολιασμό του προσωπικού του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro, οι συχνότερες παρενέργειες είναι συμπτώματα γρίπης “υψηλής έντασης”. Πιο συγκεκριμένα αυτά τα 149 άτομα δήλωσαν ότι είχαν υψηλό πυρετό, σωματικούς πόνους και πονοκεφάλους.
Μάλιστα στο νοσοκομείο της πόλης Cherbourg και το νοσοκομείο Memorial στην πόλη Saint-Lô, οι παρενέργειες οδήγησαν αρκετούς εργαζομένους να πάρουν άδεια.

“Το νοσοκομείο Memorial διέκοψε επίσης την εκστρατεία εμβολιασμού του προσωπικού του. Η ANSM προτείνει “κλιμακωτό εμβολιασμό του προσωπικού στο νοσοκομείο”.

Στις 6 Φεβρουαρίου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα έλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, παραλαμβάνοντας 273.600 δόσεις.
tgnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου