Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Στην τιμή των 10 δολαρίων θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V»
Στην τιμή των περίπου 10 δολαρίων (8,3 ευρώ) θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού, στις χώρες του εξωτερικού, όπως δήλωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ.

«Θα πωλούμε το εμβόλιο περίπου σ’ αυτήν την τιμή που έχει ορισθεί αυτή τη στιγμή. Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργοί του εμβολίου θεωρούν ότι αυτό είναι ζήτημα ευθύνης ενώπιον της κοινωνίας.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι η μία δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα στοιχίσει λιγότερο από 10 δολάρια στις διεθνείς αγορές. Σημειώνεται ότι για τους ρώσους πολίτες ο εμβολιασμός είναι δωρεάν.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 2/2, το δύο δόσεων ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, είναι κατά 91,6% αποτελεσματικό στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη συμπτωματική Covid-19, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής τελικής φάσης που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Μάλιστα, Η αποτελεσματικότητα φθάνει το 91,8% στους άνω των 60 ετών.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου