Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V σε τουρκικό έδαφος
Η ρωσική πλευρά έκανε σήμερα, Σάββατο, γνωστό πως κατέληξε σε συμφωνία με τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Τουρκία.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) γνωστοποίησε πως συνήφθη συμφωνία με τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Covid-19 στην Τουρκία και έχει ήδη εκκινήσει η ενημέρωση επί των τεχνικών παραγωγής του.

«Το RDIF υπέγραψε μία συμφωνία με κορυφαία τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του Spuntik V στην Τουρκία και άρχισαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά των τεχνικών παραγωγής. Η συνεργασία με την εταιρεία γίνεται στο πλαίσιο των ενεργειών του RDIF για την προώθηση του εμβολίου σε ξένες αγορές» γνωστοποίησε το Ταμείο.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, υπάρχει δυνατότητα παραγωγής εκατομμυρίων δόσεων ανά έτος και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή επέκταση της παραγωγής στο μέλλον.Το RDIF προσέθεσε πως οι Τούρκοι συνεργάτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο, η αποτελεσματικότητα του οποίου ξεπερνά το 90%, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας αλλά και για την παραγωγή ώστε να μεταπωληθεί σε τρίτες χώρες.
https://sputniknews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου