Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κάθε μισό λεπτό και μία εισαγωγή ασθενούς της Covid-19 σε Νοσοκομεία της Αγγλίας

 
Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η δήλωση κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της χώρας ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα καταγράφεται και μια εισαγωγή ασθενούς της Covid-19 σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Αγγλίας.

Με την πανδημία να καλπάζει στη χώρα ο επικεφαλής του NHS της Αγγλίας, σερ Σάιμον Στίβενς, αρνήθηκε να χρυσώσει το χάπι αναφορικά με τους εξαιρετικά ανησυχητικούς αριθμούς των κρουσμάτων και την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

Κι όπως προειδοποίησε σε εκπομπή του BBC, τόσο τα νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό τους δέχονται «τεράστια πίεση» και ίσως αναγκαστούν να δώσουν προτεραιότητα φροντίδας σε κάποιους ασθενείς εις βάρος άλλων.

Από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα έχουν εισαχθεί 15.000 ασθενείς της Covid-19 σε νοσοκομεία της Αγγλίας.

«Κάθε 30 δευτερόλεπτα γίνεται κι από μία εισαγωγή ασθενούς του κορωνοϊού», είπε ο σερ Στίβενς.

Κι όπως αποκάλυψε ο αριθμός των εισαγωγών από τα Χριστούγεννα αντιστοιχεί στην πλήρωση 30 νοσοκομείων!

Κι όλα αυτά την ώρα που οι Αρχές διέταξαν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να ανοίξουν από αύριο το πρωί εκατοντάδες νέες κλίνες στις ΜΕΘ για να υποδεχθούν ασθενείς της Covid-19.

Χαλάρωση του lockdown από το Μάρτιο «βλέπει» ο ΥΠ ΕΞ της Βρετανίας

Παρά τη δυσοίωνη πορεία της πανδημίας η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως, όμως, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στο Sky News η άρση του lockdown δεν θα γίνει μονομιάς, αλλά βαθμηδόν.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτό το εθνικό lockdown. Στις αρχές της άνοιξης, ελπίζουμε τον Μάρτιο, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις.

Νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα γίνει αυτό διά μιας. Καθώς θα βγαίνουμε από το lockdown νομίζω ότι θα μπούμε ξανά στη λογική των βαθμίδων κινδύνου του κορωνοϊού ανά περιφέρεια», σημείωσε.

Η Βρετανία μπήκε σε νέο πανεθνικό lockdown στις 5 Ιανουαρίου με τις Αρχές να διατάζουν το κλείσιμο των σχολείων και των περισσότερων επιχειρήσεων και την επιστροφή στην τηλεργασία.

Η Βρετανία ετοιμάζεται επίσης να κλείσει από τη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου όλους τους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς διαδρόμους σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την είσοδο στη χώρα νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία ανά την υφήλιο με πάνω από 3,3 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα και έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων στην Ευρώπη με σχεδόν 90.000 θανάτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου