Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις διεθνείς πτήσεις
Ο επικεφαλής της Qantas Airways δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απαιτήσει από όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις της και προέβλεψε ότι παρόμοιες πολιτικές θα υιοθετηθούν παγκοσμίως.

Ο Αλαν Τζόις εξήγησε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος για τα εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια, αλλά ότι θα ήταν «αναγκαιότητα» για διεθνείς πτήσεις που εισέρχονται και εξέρχονται από την Αυστραλία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα γίνει πιθανώς μια νέα πραγματικότητα για τους διεθνείς ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Τζόις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αερομεταφορέα είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στην προ πανδημίας κανονικότητα έως ότου διατεθεί ευρέως ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τον Οκτώβριο, είχε δηλώσει ότι η Qantas θα ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις φτάσει στην αγορά ένα εμβόλιο, «δεδομένης της έξαρσης του ιού και στις δύο χώρες».

Η ιδέα της δημιουργίας «διαβατηρίων Covid-19» που θα επέτρεπε στους εμβολιασμένους ή πιθανώς ανοσοποιημένους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα έχει πέσει στο τραπέζι σχεδόν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της G20 την περασμένη εβδομάδα, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπινγκ, πρότεινε την καθιέρωση παγκοσμίως αναγνωρισμένων κωδικών QR για την υγεία, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του διεθνούς εμπορίου και των ταξιδιών που έχουν πληγεί λόγω Covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου