Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Αυστραλία: Πρόστιμο έως 50.000 δολάρια αν δεν φοράτε μάσκα στο αεροδρόμιο
Δεν… αστειεύεται η Δυτική Αυστραλία όσον αφορά στα πρόστιμα για τη χρήση μάσκας, στην προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί και η νεότερη απειλή της πανδημίας, η «βρετανική παράλλαξη» του κορονοϊού που εμφανίζει υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, όποιος δεν φοράει μάσκα στα αεροδρόμια της πολιτείας, μπορεί να κληθεί να καταβάλλει έως και 50.000 δολ.

Το μέτρο δεν ισχύει για παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω ή άτομα που δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα για λόγους υγείας ή κάποια αναπηρία.
Advertisement

Η μάσκα μπορεί να αφαιρείται προσωρινά για φαγητό, ποτό, λήψη φαρμάκων, αρκεί το άτομο να κάθεται. Επίσης, αν χρειάζεται να υπάρξει επικοινωνία με κάποιον που έχει προβλήματα ακοής και το να διαβάζει τα χείλη είναι απαραίτητο για την επικοινωνία, αλλά και όταν οι Αρχές πρέπει να διαπιστώσουν τα στοιχεία ταυτότητας κάποιου.

Μάσκα μπορούν να μη φορούν όσοι είναι μόνοι σε κάποιο γραφείο ή μόνοι σε όχημα στο χώρο αεροδρομίου.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας, Mark McGowan, έχει εδώ και ημέρες όλους τους κατοίκους της πολιτείας να αγοράσουν μάσκα.

«Η συμβουλή μου προς κάθε οικογένεια και κάθε νοικοκυριό είναι κάθε ένας στη Δ.Α. να διασφαλίσει ότι διαθέτει μία επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα», είπε.

neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου