Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Βρυξέλλες: Η αστυνομία συνέλαβε 200 άτομα σε διαδήλωση κατά του lockdown
Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία του Βελγίου σε 200 άτομα που διαδήλωναν στο κέντρο των Βρυξελλών κατά του lockdown, που έχει επιβληθεί για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir οι συλλήψεις έγιναν μετά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση απαγορευμένων διαδηλώσεων κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή Mont des Arts των Βρυξελλών. Οι Αρχές είχαν απαγορεύσει την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων εν μέσω ανησυχιών για την διασπορά του κορωνοϊού. Ένας εκ των διοργανωτών, ο Jos Jr συμμορφώθηκε σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι διαφωνεί με τα επεισόδια που σημειώνονται συχνά σε τέτοιες κινητοποιήσεις, αλλά επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με έντονα κριτική διάθεση «κάποια υπεραυστηρά μέτρα, που δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία με ασφάλεια συγκεκριμένων τομέων».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, αποφάσισε να κλείσει μέχρι την 1η Μαρτίου τα σύνορα της χώρας για τα μη υπεραπαραίτητα ταξίδια, ενώ σε ισχύ παραμένει η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, η υποχρεωτική τηλε-εργασία και το λουκέτο σε εστιατόρια και μπαρ, ενώ σε ορισμένους δήμους της χώρας ισχύουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου