Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Δανία: Κλείνουν τα εμπορικά κέντρα την περίοδο των Χριστουγέννων
Η κυβέρνηση της Δανίας θα δώσει εντολή να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα από την Πέμπτη και άλλα καταστήματα να κλείσουν από τις 25 Δεκεμβρίου για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση της COVID-19, γράφει σήμερα η εφημερίδα Ekstra Bladet επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν ανοιχτά, σύμφωνα με το δημοσιευμα.

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να ανακοινώσει νέα μέτρα καραντίνας.

Γερμανία: Στις 27 Δεκεμβρίου πιθανότατα η έναρξη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού
Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Γερμανία, υπό την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο των Biontech και Pfizer θα λάβει στις 21 Δεκεμβρίου την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Γερμανία: Επιλέγουν ποιους ασθενείς θα διασωληνώσουν στη Σαξονία ;
Σύγχυση και εύλογη ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή κλινικής της Σαξονίας περί «επιλογής» ασθενών με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τον COVID-19, που θα διασωληνωθούν, λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων του κρατιδίου.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε σήμερα θετικός στην COVID-19».

Ο Μακρόν υπεβλήθη σε τεστ RTPCR μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει ο Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς ποια συμπτώματα παρουσίασε.

«Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως».

Δυο μοναδικές προβολές, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου για την αριστουργηματική ταινία Europa
Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας και της Πόλης της Κολωνίας θα προβληθεί σε δύο μοναδικές προβολές, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου (στις 20.30’),

Δωρεά ναού στην Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας
Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των νομικών συμβουλών στη Σουηδία και τη Δανία, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαδικασία μεταβίβασης του ναού, ο οποίος στο παρελθόν ανήκε στην Καθολική Αποστολική Εκκλησία, στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, στην ακίνητη περιουσία της οποίας πλέον υπάγεται.