Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Γερμανοί ιδρύουν Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτιάχνει στην Ελλάδα η γερμανική Next.e.GO SE. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.

Παρατείνονται οι περιορισμοί στη Νορβηγία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου
Η Νορβηγία, όπου το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την παράταση έως το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου των περιορισμών που έχει επιβάλει.

Λονδίνο: Έκανε το κουρείο του νυχτερινό κέντρο – Έφοδος της αστυνομίας
Ο ιδιοκτήτης ενός κουρείου στη συνοικία Σόχο του Λονδίνου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τσουχτερό πρόστιμο, αφότου η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερους από 100 ανθρώπους να συμμετέχουν σε πάρτι εκεί, παραβιάζοντας τους κανόνες κατά της Covid-19 κι έχοντας μετατρέψει το υπόγειο του καταστήματος σε αυτοσχέδιο νυχτερινό κέντρο.

Σε αυστηρό lockdown από σήμερα η Γερμανία
Γενικό, αυστηρό lockdown τίθεται σε ισχύ από σήμερα και τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου σε όλη την Γερμανία, μετά την αποτυχία του «μερικού lockdown» που εφαρμόστηκε από τη 2η Νοεμβρίου να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οικονομική Ολυμπιάδα από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού
Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοινώνουν με ιδιαίτερη τιμή, τη συνεργασία τους για τη διεξαγωγή της Οικονομικής Ολυμπιάδας, ενός διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες λυκείου, ο οποίος από εφέτος θα δεχθεί συμμετοχές και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.