Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

29.000 απολύσεις στη Lufthansa μέχρι το τέλος του 2020
Παρά την κρατική βοήθεια ύψους 9 δις ευρώ που έλαβε ο αερομεταφορέας της Γερμανίας Lufthansa, θα προχωρήσει σε απολύσεις 29.000 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του 2020 και σε περικοπές ακόμα 10.000 θέσεων εργασίας το 2021, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα που μεταδίδει το Reuters.

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνει ο μαζικός εμβολιασμός στη Γερμανία
Η Γερμανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό από τις 15 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και προτεραιότητα έχουν οι ευπαθείς ομάδες. Τεράστια πρόκληση η φύλαξη του εμβολίου Moderna στους -70 βαθμούς.

Συνεχίζεται η δειγματοληψία για rapid tests στη Λάρνακα και Αμμόχωστο
Συνεχίζεται και σήμερα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η δειγματοληψία για τεστ κορωνοϊού στον πληθυσμό με τη μέθοδο των rapid tests.

Αυστηρότερο λοκνταουν από Τετάρτη στη Βαυαρία
Το κρατίδιο της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει αυστηρότερο λοκντάουν από την προσεχή Τετάρτη έως τις 5 Ιανουαρίου.

Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 19.300 οι νεκροί
Κατά 14.054 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται 1.197.709.

Προκήρυξη θέσης εργασίας στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου


 Προκήρυξη θέσης εργασίας

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου αναζητεί για Άμεση πρόσληψη: Διοικητικό προσωπικό/Συντονιστή του τρέχοντος Projekt. Για 23 ώρες την εβδομάδα/Αμοιβή ανάλογα με τα προσόντα, έως το TV-L E8. Η Προβλεπόμενη διάρκεια της σύμβασης εργασίας είναι αρχικά μέχρι τις 31.12.2021.

Βρετανία: 90χρονη έκανε το πρώτο εμβόλιο
Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού, αφού την Τρίτη ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την έγκριση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer.

10ημερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό
Αρνητικό τεστ 72 ωρών πριν την άφιξη στη χώρα, rapid test κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο και προληπτική δεκαήμερη καραντίνα θα μπαίνει όποιος θα έρχεται στη χώρα μας κατά τις γιορτινές ημέρες.