Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας;
Tί και αν η Ελβετία έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο; Τί και αν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης θεωρείται από τα καλύτερα στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών προς όλους, ως δημόσιο νοσοκομείο;

Λουξεμβούργο: Εστιατόρια και ξενοδοχεία θα κλείσουν αν δεν μειωθούν τα κρούσματα
Το Λουξεμβούργο εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τις καφετέριες και τα εστιατόρια, αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 δεν μειωθεί τάχιστα, στα 500 ημερησίως, το μέγιστο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ολλανδία: Το lockdown θα συνεχιστεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως τα περισσότερα από τα ισχύοντα μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά την πρόσφατη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Ξεπέρασαν τους 13.000 οι θάνατοι εξαιτίας κορωνοϊού στη Γερμανία
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.561 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 833.307, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.Από χθες ως σήμερα Τετάρτη το πρωί, 301 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να ξεπερνά τους 13.000 νεκρούς -είναι πλέον 13.119- ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου στο Μετρό σε όσους δεν φορούν μάσκα
Την αυστηρή επιβολή ποινών σε όσους δεν φορούν μάσκα προσώπου, που θα φτάνουν τις 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 216 ευρώ), θα εφαρμόσει η Αίγυπτος από το ερχόμενο Σάββατο σε όλους τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τις γραμμές του Μετρό του Καΐρου.

Θλιβερή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς με Covid-19
Θλιβερή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς με Covid-19 να καλύπτουν σχεδόν όλες τις απλές κλίνες κορωνοϊού, αλλά και τις ΜΕΘ, που έχουν φτάσει στα όριά τους. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα εισιτήρια των ασθενών είναι περισσότερα από τα εξιτήρια, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους.