Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή αγωνίας από τους Οδικούς Μεταφορείς για στήριξη, στο -70% η πτώση
Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών έστειλε το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ).

Στην επιστολή αναφέρεται η δραματική μείωση του μεταφορικού έργου κατά 70% λόγω της πανδημίας και την επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων τουν κλάδου μέσω πανδημίας.

Οργή Κούρτς με την απραξία της Ε.Ε. κατά Ερντογάν
Απασφάλισε πάλι ο Σεμπάστιαν Κουρτς αφού τάχθηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εξετασθεί η συμπεριφορά της Άγκυρας.

Ξεπέρασαν τα 11 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια χθες Κυριακή, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι πλέον πάνω από 246.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

«Ο κορωνοϊός θα κυριαρχεί στην ζωή μας για πολύ ακόμη»
Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αφιερωμένο και το νέο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε εκ νέου «μεγάλη προσοχή» από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών.

Γερμανία: Προς επιβολή πιο αυστηρών περιορισμών
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.824 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τις 801.327, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.