Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Έρχονται τα νέα αόρατα σταθερά ραντάρ
Η Γαλλική αστυνομία σε συνεργασία με την τροχαία θα δοκιμάσουν ένα ραντάρ πολύ μικρό σε διαστάσεις (τσέπης το αποκαλούν), που προορίζεται για χρήση σε κεντρικούς δρόμους πόλης. Η πρώτη φάση των αστικών δοκιμών για τα νέα αυτά ραντάρ θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στις πόλεις Montpellier και Montbeliard

Η Μητρόπολη Γερμανίας αγόρασε Ιερό Ναό στο Duisburg
Όταν πριν από σαράντα χρόνια ενθρονιζόταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων ανακοίνωσε ως βασικό όραμά του την δημιουργία μιας „μικρής πατρίδας“ στην κάθε ενορία, με την απόκτηση ιερών ναών και άλλων κτηρίων, κατάλληλων για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους απ΄αύριο στην Πολωνία
Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία θα είναι υποχρεωτική από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Επικίνδυνη περιοχή» πλέον ολόκληρο το Βερολίνο λόγω Covid-19
«Επικίνδυνη περιοχή» χαρακτηρίζεται πλέον ολόκληρο το Βερολίνο, καθώς ξεπεράστηκε το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ξεκινούν συνομιλίες στη Μόσχα , Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών τους θα μεταβούν για συνομιλίες στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Βρετανία: Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από Λέσβο, Σαντορίνη, Τήνο και Ζάκυνθο
Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, όσοι φτάνουν στην Αγγλία από τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Σέριφο, την Τήνο και τη Ζάκυνθο δεν θα χρειάζεται να απομονωθούν για 2 εβδομάδες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.