Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ανθρωπιστική Βοήθεια για την Καρδίτσα από συλλόγους της Στουτγάρδης
Τα Αδελφόποιημένα Σωματεία, Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων " Η Ρωμανία " με έδρα την Στουτγάρδη της Γερμανίας, και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων " Πόντος " με έδρα τα Αλωνάκια Κοζάνης στην Ελλάδα , ενημερώνουν τα μέλη και τους φίλους τους, αλλά και το ευρύτερο κοινό , ότι από 4 έως 25 Οκτωβρίου συγκεντρώνουν Ανθρωπιστική Βοήθεια για τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις φονικές πλημμύρες στα χωριά της Καρδίτσας. 

Ζητούν να μετονομαστεί άμεσα η οδός Ιστανμπούλ σε Κωνσταντινουπόλεως στη Λάρνακα
Ο δρόμος του οποίου η ονομασία συνιστά πρόκληση
Λόγω της ανάμειξης του πληθυσμού της Κύπρου ήταν φυσιολογικό να δόθηκαν διαχρονικά τουρκικές ονομασίες σε οδούς γειτονιών οι οποίες κατοικούντο κατά κύριο λόγο από Τούρκους της Κύπρου. Την εποχή που δόθηκαν Τούρκικες ονομασίες θα υπήρχε σίγουρα και η λογική εξήγηση με τα ανάλογα επιχειρήματα τα οποία οδήγησαν στις τότε αποφάσεις.

Κλείνουν από σήμερα και για 15 ημέρες μπαρ και μπρασερί στο Παρίσι
Κλείνουν από σήμερα και για 15 ημέρες μπαρ και μπρασερί στο Παρίσι, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

12 νέοι θάνατοι και 2.639 νέα κρούσματα στη Γερμανία


Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.639 στα 303.258 τις προηγούμενες 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι δώδεκα ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.546 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Μίνι lockdown δύο εβδομάδων θα επιβάλει η Σκωτία

 


Η Σκωτία θα επιβάλει ένα μίνι lockdown δύο εβδομάδων από την Παρασκευή, γράφει η εφημερίδα Sun, επικαλούμενη πληροφορίες από γιατρούς.

Πηγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας δήλωσαν στη βρετανική ταμπλόιντ ότι αναμένεται να δοθεί εντολή για παραμονή στο σπίτι στους κατοίκους όλης της Σκωτίας από τις 18:00 ώρα Γκρίνουιτς (21:00 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καραντίνα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

zougla.gr

Αρνητές μάσκας 2 στους 10 στη Βόρεια Ελλάδα
«Στον κόσμο πεθαίνουν δεκαέξι άνθρωποι κάθε λεπτό από κορωνοϊό, ενώ στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλευόμενοι.