Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ Ελλήνων του Εξωτερικού
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, Ομάδων Προσανατολισμού, Ειδικών Μαθημάτων καθώς και των Μουσικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού έτους 2020.

Ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 νεκρών από κορωνοϊό στο Βέλγιο
Το Βέλγιο, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano.

Η χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά πλέον 10.001 θανάτους από Covid-19, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τις 117.115.

Covid-19: Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία

 


Ενιαίο σύστημα εντοπισμού και αντιμετώπισης του κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές και πρόστιμο για όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία σε εστιατόρια προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα κρατίδια, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ερχονται ανέπαφες συναλλαγές με την παλάμη
E να νέο ανέπαφο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που δεν απαιτεί ούτε κάποια πλαστική κάρτα ούτε κινητό τηλέφωνο, αλλά απλώς το πέρασμα του χεριού στο ταμείο πάνω από μία νέα συσκευή σάρωσης με προχωρημένες δυνατότητες βιομετρικής ταυτοποίησης, παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Amazon.

Απροετοίμαστη είναι η Γερμανία για τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού
Απροετοίμαστη είναι η Γερμανία για τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού κατά την διάρκεια των «κρύων και σκοτεινών» χειμερινών μηνών, προειδοποιεί ο λοιμωξιολόγος Χέντρικ Στρέεκ.

Σουηδία: Η Ελληνική κοινότητα του Borås στηρίζει έμπρακτα την Καρδίτσα
Κάλεσμα σε περίπατο στα Rya åsar Σάββατο στις 3 Οκτωβρίου, που διοργανώνεται από την Ελληνική κοινότητα του Borås στα πλαίσια στήριξης των πληγέντων στην Καρδίτσα. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 50 κορώνες το άτομο ή 150 κορώνες ανά οικογένεια ώστε τα χρήματα να σταλούν περαιτέρω στον Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας.Πρόγραμμα: