Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα 400 παιδιά της ΜόριαςΔέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποδεχθούν περίπου 400 ασυνόδευτα ανήλικα που απομακρύνθηκαν από το νησί της Λέσβου μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ. «Οι επαφές μας με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδήγησαν στο να συμμετάσχουν 10 χώρες μέλη στη μεταφορά» αυτών των 400 ανηλίκων, δήλωσε χαρακτηριστικά από το Βερολίνο.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ απαγόρευσε τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Απαγόρευσε ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, ο Δημοκρατικός Τεντ Γουίλερ, τη χρήση

δακρυγόνων από την αστυνομία για τη διατήρηση της τάξης.

Ο Γουίλερ είχε δεχθεί και ο ίδιος δακρυγόνα όταν συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της παρουσίας ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Πόρτλαντ.

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στο Μαυροβούνιο

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Μαυροβούνιο, συνεχίζει και τη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας.
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν, από Έλληνες δασκάλους και απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και ανήλικους μαθητές. Διεξάγονται απογευματινές ώρες στο σχολείο "Maksim Gorki" στην Ποντγκόριτσα.
Οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων, θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00 στο τηλέφωνο 067 069 441.
Σας περιμένουμε!!

Η Αφρική των Ελλήνων

Η Αφρική των Ελλήνων. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με τη Λίτσα Πισκερά, ταξιδεύει στην Αφρική και ξετυλίγει την ιστορία των Ελλήνων στη μαγευτική ήπειρο.

Προκήρυξη θέσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο ΤορόντοΤο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο προκηρύσσει τη θέση Κλητήρα, πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) ετών.