Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πέντε θάνατοι από κορονοϊό στη Γερμανία, 1.278 κρούσματαΑκόμα πέντε νεκροί από κορονοϊό προστέθηκαν στα θύματα της πανδημίας στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη 1.278 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 9.277 νεκρούς επί συνόλου 234.853 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά την ίδια πηγή.

Γαλλία-95 γυμνιστές που έκαναν κάμπινγκ, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊόΟι γαλλικές περιφερειακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή (23/8) ότι υπήρξε ξέσπασμα κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα θέρετρο γυμνιστών στη Γαλλία, με σχεδόν 100 παραθεριστές μέχρι στιγμής να είναι θετικοί.

Ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για Παρίσι και Κυανή ΑκτήΗ Γερμανία εξέδωσε απόψε ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Παρίσι και την Κυανή Ακτή λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στις περιοχές αυτές της Γαλλίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν αχρείαστα ταξίδια στην περιοχή του Ιλ-ντε-Φρανς, που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και στο νότιο τμήμα της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι μεγάλες πόλεις Μασσαλία και Νίκαια.

Γερμανία: Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε σε ποσοστό ρεκόρ 9,7%Σε ποσοστό ρεκόρ 9,7% συρρικνώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο η γερμανική οικονομία, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία, αναθεωρώντας ελαφρώς προηγούμενη εκτίμηση.

Η στατιστική υπηρεσία είχε εκτιμήσει νωρίτερα πως η οικονομία θα συρρικνωνόταν κατά 10,1% κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.