Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν κι άλλο τα περιοριστικά μέτρα στην ΚύπροΗ Κύπρος συνεχίζει να καταγράφει καθημερινώς λίγα έως μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, και η κατάσταση επιτρέπει την περαιteρω χαλάρωση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η επαναφορά κάποιων σε περίπτωση που η εικόνα ανατραπεί.

Βρετανία: Η αλυσίδα Boots προχωρά σε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίαςΗ αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων υγείας και ομορφιάς Boots, από τη Βρετανία, σχεδιάζει την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 48 καταστημάτων οπτικών ειδών.

Η Βουλγαρία θα κλείσει τα νυχτερινά κέντρα λόγω κορωνοϊούΗ Βουλγαρία θα κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και τις κλειστές ντισκοτέκ, ενώ θα απαγορεύονται οι θεατές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και οι δημόσιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται μόνο για 30 ανθρώπους καθώς παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Στην Μόσχα ανοίγουν από την Δευτέρα σχολεία και πανεπιστήμιαΟ δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ανοίξουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι παιδικές κατασκηνώσεις και θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις και στους τομείς των υπηρεσιών, αλλά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις που αφορούν τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Στην «πράσινη λίστα» του Βελγίου η Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο από το βελγικό υπουργείο εξωτερικών η ανανεωμένη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της ΕΕ.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα μαζί με 20 ακόμη χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία,