Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

«ΑπόΔημος»: Στον "αέρα" ο ιστοχώρος για τη δικτύωση των Κοζανιτών του εξωτερικούΟ Δήμος Κοζάνης και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βιώνουν μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, λόγω της βίαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση.

Στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής είναι απαραίτητη η ύπαρξη καινοτόμων ιδεών και δράσεων, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αναδυόμενους τομείς της οικονομίας.

Ο Μπολτ έδωσε ελληνικό όνομα στην κόρη του !Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ, μοιράστηκε με τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις πρώτες φωτογραφίες της κόρης του, που γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Βαυαρία: Βουλευτής εμφανίστηκε με μάσκα αερίων κοροϊδεύοντας τον κορονοϊό

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας ήθελε να κοροϊδέψει βουλευτής του AfD της Βαυαρίας, ο οποίος εμφανίστηκε στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση φορώντας μάσκα αερίων.
Ωστόσο, πριν ο Στεφαν Λεβ ξεκινήσει την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της τοπικής βουλής, Αλεξάντερ Χολντ, τον σταμάτησε λέγοντάς του ήρεμα:

Αμερικανοί δημιούργησαν φίλτρο αέρα που καταστρέφει τον κορωνοϊόΕρευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό φίλτρο αέρα, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει και να καταστρέψει αμέσως τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο από την ΕλλάδαΜερικό «ράπισμα» στη χώρα μας από τη βελγική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και καραντίνα. Διπλωματικό παρασκήνιο σε εξέλιξη.

Γαλλία: Δεν θα υπάρξει ξανά γενικό lockdown όσο κι αν “εκτοξευθεί” ο κορονοϊόςΑκόμα κι αν υπάρξει νέο μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού στη Γαλλία, καραντίνα θα επιβληθεί στοχευμένα κι όχι σε πανεθνικό επίπεδο, όπως διευκρίνισε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

Δε θα σχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο ΒελιγράδιΟ πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, όπως είχε ανακοινωθεί .

Σκωτία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την ΕλλάδαΑπο την καραντίνα των 14 ημερών θα εξαιρούνται, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μάλτα αλλά και την Πολωνία, όταν φτάνουν στη Σκωτία,αφού στις χώρες αυτές τα ποσοστά μολύνσεων είνα χαμηλά.

Βραβεύτηκε ο φοιτητής Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος ΕμμανουηλίδηςΜε απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης απονεμήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουλίου, Εύφημος Μνεία στον φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη.