Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Υποτροφίες σε επτά Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου

Σε τελετή που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, ο Γενικός Πρόξενος, κ. Λάμπρος Κακίσης, απένειμε υποτροφίες που χορηγήθηκαν από την Πρεσβεία της Ελλάδας, σε επτά φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας εως το 2021Η Αυστραλία είναι απίθανο να ξανανοίξει τα σύνορά της για τους διεθνείς ταξιδιώτες ως το 2021, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Σάιμον Μπέρμιγχαμ.

Ωστόσο θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου για φοιτητές και άλλους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα για να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα,

Η Σουηδία επιτρέπει τα ταξίδια προς Ελλάδα από τις 30 ΙουνίουΠαρότι η πανδημία του κορωνοϊού στη Σουηδία δεν εξελίσσεται ομαλά, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός για μη αναγκαία ταξίδια προς την Ελλάδα και ακόμα εννέα χώρες της ΕΕ από τις 30 Ιουνίου.

Αύξηση των νέων θανάτων από κορωνοϊό στη Γερμανία - 30 νεκροί σε 24 ώρεςΑυξάνονται οι νεκροί στη Γερμανία λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.


Συγκεκριμένα τριάντα ακόμη ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν παράλληλα άλλα 345 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει έτσι τους 8.830 νεκρούς επί συνόλου 187.184 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί αυξήθηκαν σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα στη Γερμανία όπου τα θύματα της πανδημίας ήταν εννέα.