Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Αστυνομικοί διαδηλώνουν στο Παρίσι: Διαφωνούν με την απαγόρευση της λαβής στον λαιμόΣτους δρόμους βγήκαν σήμερα οι αστυνομικοί στο Παρίσι, διαδηλώνοντας στη φημισμένη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και σταθμεύοντας δεκάδες οχήματά τους μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου για να διαμαρτυρηθούν κατά της απαγόρευσης ακινητοποίησης υπόπτων με λαβή στον λαιμό (chokehold) και άλλων μεθόδων που προβλέπονται στη διάρκεια συλλήψεων και η οποία εντάσσεται στις κυβερνητικές προσπάθειες καταπολέμησης της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Σλοβακία: Επίθεση με μαχαίρι σε Δημοτικό σχολείο – Δύο νεκροίΣυναγερμός σήμανε σήμερα στις Αρχές της Σλοβακίας, μετά από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο προσωπικό ενός Δημοτικού σχολείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ενήλικας. Σύμφωνα πάλι με την αστυνομία νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης.

Αυστρία: Η κλασική γρίπη «σκότωσε» περισσότερο κόσμο από τον κορωνοϊό φέτοςΣύμφωνα με εκτιμήσεις της «Αυστριακής Υπηρεσίας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων», που δημοσιεύονται σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι στην Αυστρία έχασαν εφέτος τη ζωή τους από την «κλασική» γρίπη, συγκεκριμένα 834, παρά από τον νέο κορωνοϊό, στον οποίο οφείλονται συνολικά 673 θάνατοι.

«Πνίγηκε» η Κορσική από ισχυρές βροχοπτώσεις

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η Κορσική καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές.
Δρόμοι πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε χειμμάρους, παρασύροντας αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους από τα ορμητικά νερά.

Ακόμη δέκα Έλληνες μαθητές σε ξακουστά πανεπιστήμια των Η.Π.Α.Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος "Study USA" και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. Το συνολικό ύψος των υποτροφιών ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.