Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πόντος, η δική μου εμπειρία"

'Αρθρο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας Κωνσταντίνου ΑλεξανδρήΉταν χειμώνας του 2015, όταν επισκέφθηκα τον Πόντο. Καταγωγή από τον Πόντο δεν έχω και μέχρι τότε η μόνη επαφή μου με το ποντιακό στοιχείο ήταν κάποιες αποσπασματικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα στους δημόσιους χώρους


Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Πέμπτη και αφορά τον δρόμο και όλους τους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης ασφαλείας 2 μέτρων

Έλληνες Ουγγαρίας: Εκδήλωση αλληλλεγγύης σ'αυτούς που έχουν ανάγκη

Τα σχολεία Μανόλης Γλέζος και Νίκος Μπελογιάννης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ουγγαρίας διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης για να στηρίξει τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη, στις δύσκολες ώρες που περνάμε.
Οι δάσκαλοι των δύο σχολείων συζήτησαν με τους μαθητές το νόημα της αλληλεγγύης και τα παιδιά ετοίμασαν βίντεο, τραγούδια και ζωγραφιές για το θέμα, όπως το καταλαβαίνουν.
Στην εκδήλωση συμετέχουν ακόμα (με αλφαβητική σειρά) η Ρίτα Αντωνοπούλου,ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης,ο Γιώργος Δεληγιάννης,ο Παντελής Θαλασσινός, ο Δημήτρης Ράπτης, ο Γιώτης Σαμαράς, και η Ιωάννα Φόρτη

Κινεζικό εργαστήριο ισχυρίζεται ότι μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊόΠερισσότερα από εκατό εργαστήρια στον κόσμο ανταγωνίζονται σε μία πρωτοφανή κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό SARS-COV-2, αλλά, στην Κίνα, ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μία θεραπεία που έχει την δυνατότητα να σταματήσει την επιδημία.


Κλειστά για άλλες 30 ημέρες θα παραμείνουν τα σύνορα ΗΠΑ-ΚαναδάΟ Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να παρατείνουν το αμοιβαίο κλείσιμο των συνόρων τους για τα «μη αναγκαία» ταξίδια για άλλες 30 ημέρες, μέχρι και τις 21 Ιουνίου, λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους.