Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Σημαντική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο ΛονδίνοΣας ενημερώνουμε ότι όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν το έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα, καλούνται ενόψει τoυ επικείμενου περιορισμού των πτήσεων προς την Ελλάδα, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην κατωτέρω ηλεκτρονική φόρμα:

Αννόβερο : Οι Έλληνες της περιοχής προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδεςΣτο Αννόβερο της Γερμανίας είναι πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Οι περίπου δέκα χιλιάδες Έλληνες του Αννόβερου τηρούν τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις της πατρίδας ενώ έχουν δημιουργήσει πολλούς ομογενειακούς φορείς που προβάλλουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους με στόχο τη δημιουργία μεγάλων ελληνικών εκδηλώσεων.

26.200 τα κρούσματα στη Γερμανία, 111 οι νεκροίΠερισσότερα από 26.198 είναι πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Γερμανία, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 111 .

Πήλιο: Αρχιμανδρίτης έκανε μήνυση σε πιστή που πήγε στη Θεία ΛειτουργίαΜήνυση σε βάρος μιας 67χρονης γυναίκας κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα νοτίου Πηλίου, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου.

Σε εξέλιξη δοκιμή εμβολίου σε 108 εθελοντές στην ΚίναΗ Κίνα άρχισε την πρώτη της κλινική δοκιμή εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν ήδη μπει στην κούρσα για να βρουν τρόπο να καταπολεμηθεί ο SARS-CoV-2.

Τσεχία: 1047 κρούσματα, 0% θνησιμότηταΤα νούμερα καταδεικνύουν ένα μικρό θαύμα: περισσότερα από 1000 καταγεγραμμένα κρούσματα, κανένας νεκρός. Πώς έγινε αυτό;


Η Τσεχία με πληθυσμό σχεδόν 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια απ΄τις χώρες – «θαύματα» της Ευρώπης που μαζί με την Σλοβακία και την Εσθονία (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο) δεν μετρούσαν κανέναν νεκρό από τον…καλπασμό του κορωνοιοϋ στον χάρτη της «Γηραιάς Ηπείρου».

17 νεκροί στην Ελλάδα -64χρονος στην Πάτρα και 78χρονος στην ΑθήναΕνας ακόμη άνδρας, που ήταν ένα εκ των κρουσμάτων των Αγίων Τόπων, υπέκυψε χθες αργά το βράδυ και η χώρα θρηνεί τον 16ο νεκρό από τον κορονοϊό. Ο 64χρονος άνδρας βρισκόταν διασωληνωμένος τις τελευταίες ημέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφερε.