Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Το ιαπωνικό φάρμακο Avigan είναι αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊούΈνα ιαπωνικό φάρμακο που δρα αποτελεσματικά κατά του COVID-19 φαίνεται πως έχουν εντοπίσει Κινέζοι γιατροί, σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση.

Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical και πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Avigan.

Πάνω από 35.000 τα κρούσματα στην Ιταλία -Σχεδόν 3000 οι νεκροί

Σοκάρει ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία, που φτάνουν πλέον τα 35.713. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.978. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Μόνο μέχρι την Τρίτη, το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι.


Λιβύη: 12ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊούΗ Λιβύη δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού, αλλά τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή της στην Τρίπολη όσο και η αντίπαλή της παράλληλη κυβέρνηση στη Βεγγάζη έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια λόγω της κρίσης.

Η Κίνα δώρισε 50.000 μάσκες στην Ελλάδα !Σε μια χειρονομία αλληλεγγύης προχώρησε η Κίνα, η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη από το νέο κορωνοϊό.

Πάρτι... κορωνοϊού από νεαρούς στη Νυρεμβέργη !Η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν φαίνεται να πτοεί ορισμένους στη Γερμανία, οι οποίοι επιμένουν να μην ακολουθούν τις συστάσεις για τον περιορισμό της επιδημίας