Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Τσεχία ανακοίνωσε περιορισμό μετακινήσεων πολιτών για οκτώ ημέρεςΗ κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι περιορίζει την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών της χώρας για διάστημα 8 ημερών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ιταλία: 28.000 τα κρούσματα -Πάνω από 2150 οι νεκροίΣε 2.158 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 349 θανάτων σε σύγκριση με τον τελευταίο απολογισμό, χθες (1.809).

Πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Μαρόκο -ΠληροφορίεςΔρομολογείται η πραγματοποίηση έκτακτης πτήσης επαναπατρισμού στην Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στο Μαρόκο. Η πτήση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Τετάρτης 18/03/2020 (ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί προσεχώς).

Βάδη Βυτεμβέργη: Μετα τα μπαρ και τις καφετέριες προς κλείσιμο και τα αεροδρόμια ;

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και της λειτουργίας της αγοράς σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο Υγείας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας συνιστά να αποφεύγονται τα "μη απαραίτητα" ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ, μετά το μερικό κλείσιμο των συνόρων, η Βαυαρία κηρύχθηκε σε "κατάσταση καταστροφής" και η Βάδη-Βυρτεμβέργη ετοιμάζεται να κλείσει τα αεροδρόμιά της.


Ισπανία: Χίλια νέα κρούσματα μέσα σε μια μέρα

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αρχές.

Κορονοϊός: Κλείνουν οι ορθόδοξες εκκλησίες του ΣικάγουΑς κοιτάξει ο καθένας όχι μόνο τα δικά του συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα των άλλων». Με αυτά τα λόγια του Απόστολου Παύλου, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου για την άμεση αναστολή της λειτουργίας όλων των εκκλησιών.


Γιατί είναι πιο επικίνδυνος ο κοροναϊός όταν κοιμόμαστε;Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούμε σχετικά με τον κοροναϊό είναι πως μια από τις καταστάσεις στις οποίες είμαστε περισσότερο ευάλωτοι απέναντί του είναι την ώρα που κοιμόμαστε.

Στην Βουλγαρία για καφέ κάτοικοι του Έβρου λόγω των απαγορεύσεωνΣτην γειτονική Βουλγαρία, κυρίως στις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως το Ιβαήλοβγκραντ και το Σβίλενγκραντ, αλλά κάποιοι και στην Φιλιππούπολη, βρέθηκαν αρκετοί Εβρίτες λόγω των απαγορεύσεων στην Ελλάδα και το κλείσιμο των καταστημάτων καφέ και εστίασης, για περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού.

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί στην ΕυρώπηΞεπεράστηκε χθες Κυριακή στην Ευρώπη το φράγμα των 2.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον παγκόσμιο απολογισμό να υπερβαίνει πλέον τους 6.000 νεκρούς παγκοσμίως και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πληθυσμών και τα κλεισίματα των συνόρων να πολλαπλασιάζονται.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με Γαλλία, Ελβετία και ΑυστρίαΣτο κλείσιμο των συνόρων με Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία, προχωρά η Γερμανία, με τις αρχές να επιχειρούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή ενήμερη για το θέμα.