Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ξεπέρασε τα θύματα του SARS ο κορωνοϊόςΜέσα σε ένα 24ωρο απεβίωσαν 81 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην επαρχία Χουμπέι εκ των οποίων οι 67 μόνο στην πόλη Ουχάν. Την ίδια ώρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3.000 μόνο σε μία ημέρα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Βραζιλία: Η Γαλλία συνιστά τη «μεγαλύτερη στρατιωτική απειλή»

Η Γαλλία συνιστά την κυριότερη στρατιωτική απειλή για τη Βραζιλία για την επόμενη 20ετία, λόγω των διαφορών των δύο χωρών για τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του βραζιλιάνικου υπουργείου Άμυνας που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Φόλια» του Σάο Πάολο.

Βιέννη: Τηρείται σχεδόν στο απόλυτο η απαγόρευση καπνίσματοςΣυνολικά 5.791 έλεγχοι διενεργήθηκαν στη Βιέννη, μέσα στους τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του ομοσπονδιακού νόμου στην Αυστρία για την απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στην εστίαση, την 1η Νοεμβρίου 2019 - και μόνον σε 98 περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Ζητούνται πράκτορες και αστυνομικοί στη ΓερμανίαΜε πρωτότυπες διαφημιστικές εκστρατείες οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να προσελκύσουν εξειδικευμένους στην πληροφορική. Για πολλά χρόνια η Γερμανία αδιαφορούσε για την ψηφιοποίηση.