Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Γερμανία: Από το «δεύτερο οικονομικό θαύμα» στη νέα, «γκρίζα» εποχή της οικονομίαςΤο πρώτο «οικονομικό θαύμα» -το επονομαζόμενο και «Θαύμα του Ρήνου»- είχε να κάνει με την ταχεία ανοικοδόμηση της γερμανικής οικονομίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα «δεύτερο οικονομικό θαύμα» είχε να κάνει με την έξοδο της Γερμανίας από την κρίση της Ευρωζώνης που είχε σαρώσει τις οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου και παρ’ ολίγον να καταστρέψει το οικοδόμημα του Ευρώ.

Ελληνίδα γιαγιά ράβει πυρετωδώς για τα πυρόπληκτα ζωάκια της ΑυστραλίαςΗ κ. Λίνα (Πασχαλίνα) Μπέλιου μένει στη Μελβούρνη αλλά έχει πλήρη επίγνωση του μεγέθους της καταστροφής στις πυρόπληκτες κοινότητες της χώρας.

Ισχυρός αντικυκλώνας σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΙρλανδίαΈνας ισχυρός αντικυκλώνας, δηλαδή ένα πολύ υψηλό βαρομετρικό, που θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου, ξεκίνησε να σχηματίζεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη χθες και η ατμοσφαιρική πίεση στο ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε τιμές ρεκόρ (της τάξης τουλάχιστον των 1.050 hPa), ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Η απαγόρευση της Μπούργκας και όλης της σχετικής αμφίεσης στην Ελλαδα επείγειΑυτή η φωτογραφία καταδεικνύει ότι η άμεση απαγόρευση της Μπούργκας και όλης της σχετικής αμφίεσης στην Ελλάδα επείγει!

Επιβάλλεται να ελευθερωθούν οι γυναίκες από όλο το πλαίσιο καταπίεσης που τους επιβάλλουν οι θεσμοί, οι Μουλάδες και τα έθιμα από τις θεοκρατικές και ανδροκρατικές κοινωνίες μέσα στις οποίες μεγάλωσαν και ζούσαν μέχρι χθες!