Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Οι δύο Ορθόδοξοι Ιερείς που μαρτύρησαν στο Χαλέπι επειδή δεν αλλαξοπίστησανΣτις 22 Απριλίου 2013, δύο Ορθόδοξοι ιερείς από την πόλη του μαρτυρικού Χαλεπίου της Συρίας, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίντζι και ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ταξίδευαν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα με στόχο τη διάσωση δύο άλλων ιερέων από αιχμαλωσία.

Ρουμανία: Απανθρακώθηκαν 4 παιδιά λόγω πυρκαγιάςΤέσσερα μικρά παιδιά στη Ρουμανία, τα οποία οι γονείς τους είχαν αφήσει μόνα, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους στην Τιμισοάρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU).

Ερντογάν: Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη ΛιβύηΣτην ανακοίνωση ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη προέβη πριν από λίγο ο Τούρκος Προέδρος.

«Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ελληνική Πρεσβεία ΤιράνωνΗ Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κυρία Σοφία Φιλιππίδουέχει την τιμή να προσκαλέσειτην ελληνική και ομογενειακή επιχειρηματική κοινότητα στην Αλβανίαστην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία θα λάβει χώρα,παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου,στην Πρεσβεία την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.30.

Η παιδίατρος από τη Συρία που έσωσε πολλές ζωές στον πόλεμο

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, θ’ απονεμηθεί το βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης Raoul Wallenberg, στην παιδίατρο από την Συρία Δρ Amani Ballour, που διατηρούσε υπόγειο νοσοκομείο στην Ανατολική Γκούτα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, για το προσωπικό της θάρρος, τη γενναιότητα και αφοσίωση στη σωτηρία εκατοντάδων ζωών κατά τη διάρκεια του sυριακού πολέμου.

Ανάσα δροσιάς στην Αυστραλία-Βρέχει στις πυρόπληκτες περιοχές

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

Τα Υπόγεια Ρεύματα στο Λουξεμβούργο

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται 25 χρόνια και δρα εδώ και τώρα!
Τα Υπόγεια Ρεύματα, ένα από τα κλασσικά ελληνικά ροκ γκρουπ, συνεχίζουν ασταμάτητα αυτό που τους αρέσει περισσότερο, τις συναυλίες!

Λουξεμβούργο: Μουσικό πολυθέαμα από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφοΗ Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου παρουσιάζει την παράσταση: Chantons le Cinéma - Μουσικό πολυθέαμα από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Μια παράσταση γραμμένη για να τραγουδηθεί από όλους.

Ζητείται οδηγός από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κοπεγχάγη -Μισθός 2700

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κοπεγχάγη προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας Οδηγού πλήρους απασχόλησης με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διετούς διάρκειας, ως κατωτέρω: Μία θέση Οδηγού με μεικτές αποδοχές 2.700,00 ευρώ μηνιαίως.