Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Παρατείνονται οι περιορισμοί στη Νορβηγία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου
Η Νορβηγία, όπου το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την παράταση έως το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου των περιορισμών που έχει επιβάλει.

«Η κατάσταση παραμένει ασταθής και μπορεί να αλλάξει γρήγορα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Νορβηγός υπουργός Υγείας Μπεντ Χόλε, αναφερόμενος κυρίως στον αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων λόγω των μετακινήσεων που συνδέονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Είναι γι΄αυτόν τον λόγο που διατηρούμε τα εθνικά μέτρα έως το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Η Νορβηγία συνιστά εθελοντική καραντίνα

Προκειμένου να αναχαιτίσει το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα που εμφανίστηκε στο έδαφός της μετά το καλοκαίρι, η Νορβηγία συνιστά εθελοντικό περιορισμό καλώντας τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές, και επιβάλλει καραντίνα δέκα ημερών σε όσους φθάνουν από το εξωτερικό.

Έχουν επιβληθεί επίσης τοπικοί περιορισμοί σε χώρους όπου η επιδημία είναι πιο μολυσματική. Στο Όσλο, για παράδειγμα, οι αθλητικές αίθουσες, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα έχουν κλείσει, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους και απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου