Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

29.000 απολύσεις στη Lufthansa μέχρι το τέλος του 2020
Παρά την κρατική βοήθεια ύψους 9 δις ευρώ που έλαβε ο αερομεταφορέας της Γερμανίας Lufthansa, θα προχωρήσει σε απολύσεις 29.000 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του 2020 και σε περικοπές ακόμα 10.000 θέσεων εργασίας το 2021, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα που μεταδίδει το Reuters.

Η αεροπορική εταιρεία και οι θυγατρικές της, Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines, μείωσαν τα δρομολόγια, το στόλο και το προσωπικό τους, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών δεν αναμένεται να ανακάμψει στα επίπεδα προ πανδημίας πριν το 2025.

Η εταιρεία πρόκειται να «κόψει» 20.000 θέσεις εργασίας εκτός της Γερμανίας και να πουλήσει τη μονάδα LSG, η οποία απασχολεί 7.500 άτομα, μειώνοντας το συνολικό προσωπικό σε 109.000 άτομα, σύμφωνα με την Bild am Sonntag, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την εταιρεία.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Lufthansa έχει ήδη χρησιμοποιήσει 3 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης, ενώ αύριο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Το Reuters μετέδωσε προχθές ότι η πλειοψηφία των μελών του γερμανικού συνδικάτου Verdi, που εργάζονται για την εταιρεία υποστηρίζουν μια συμφωνία για μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία αυτή έκλεισε μετά από μήνες συνομιλιών κατά τη διάρκεια των οποίων το συνδικάτο κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσπαθεί να μειώσει θέσεις εργασίας ακόμη και μετά την κρατική διάσωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου