Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Θλιβερή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς με Covid-19
Θλιβερή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς με Covid-19 να καλύπτουν σχεδόν όλες τις απλές κλίνες κορωνοϊού, αλλά και τις ΜΕΘ, που έχουν φτάσει στα όριά τους. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα εισιτήρια των ασθενών είναι περισσότερα από τα εξιτήρια, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους.


Χθες σημειώθηκαν 595 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα περισσότερα από κάθε άλλη γεωγραφική περιοχή της χώρας, δηλαδή είναι η πόλη που ξεπερνάει σε αριθμό τις περισσότερες φορές ακόμα και τα κρούσματα της περιφέρειας Αττικής (513).

Αν και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η σταθεροποίηση της καμπύλης, ωστόσο οι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βλέπουμε ασθενείς να νοσούν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, αποτέλεσμα του δυνατού κύματος της πανδημίας που αφήνει πίσω της η έξαρση του κορωνοϊού των προηγούμενων ημερών.

Οι αριθμοί των νοσούντων και διασωληνωμένων αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση τα νοσοκομεία της πόλης. Ήδη χθες ακόμα 122 νέοι ασθενείς εισήχθησαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε απλές κλινικές Covid-19 και σε ΜΕΘ, ενώ άλλοι 16 ασθενείς διασωληνώθηκαν. Τουλάχιστον 241 άτομα είναι ήδη διασωληνωμένοι και παλεύουν να εξέλθουν από τις ΜΕΘ.

Η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει άλλες ελεύθερες κλίνες Covid-19 και αναπτύσσει συνεχώς νέες κλίνες, πολυδύναμες με φορητό εξοπλισμό, σε άλλους διαθέσιμους χώρους των νοσοκομείων.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι: 41 στο Παπαγεωργίου,12 στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, 7 στον Άγιο Παύλο (έγινε αποκλειστικά νοσοκομείο Covid-19 στο δεύτερο κύμα της πανδημίας), 37 στο ΑΧΕΠΑ, 33 στο Παπανικολάου, 24 στο Ιπποκράτειο, 8 στον Άγιο Δημήτριο.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως των Σερρών (12 διασωληνωμένοι), Χαλκιδικής (6), Βέροιας (12), Καβάλας (8), Ξάνθης (7).
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου