Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Αίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου στο Μετρό σε όσους δεν φορούν μάσκα
Την αυστηρή επιβολή ποινών σε όσους δεν φορούν μάσκα προσώπου, που θα φτάνουν τις 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 216 ευρώ), θα εφαρμόσει η Αίγυπτος από το ερχόμενο Σάββατο σε όλους τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τις γραμμές του Μετρό του Καΐρου.

Μάλιστα θα απαγορεύεται πλήρως και η είσοδος στους σταθμούς σε όσους δεν φορούν μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η εταιρεία διαχείρισης του Μετρό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ενημερώνει ότι θα εγκαταστήσει μηχανήματα αυτόματης πώλησης μάσκας στις εισόδους των σταθμών.

Η οδηγία αυτή αυστηρότερης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης έρχεται εβδομάδες αφότου ο πρωθυπουργός Μοστάφα Μάντμπουλι προέτρεψε την αυστηρότερη επιβολή κανονισμών που καθιστούν υποχρεωτικές τις μάσκες σε δημόσιους χώρους και σε μέσα μεταφοράς και ενώ αυξάνονται οι περιπτώσεις κορωνοϊού στη χώρα.

Η Αίγυπτος κατέστησε υποχρεωτικές τις προστατευτικές μάσκες στις 30 Μαΐου, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στην πυκνοκατοικημένη χώρα.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα επίσημα 111.009 περιπτώσεις κορωνοϊού. Από επιπλοκές του COVID-19, έχουν καταλήξει 6.465 άτομα.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου