Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Παρατείνεται έως τις 22 Νοεμβρίου η απαγόρευση νυχτερινής εξόδου στην Αυστρία
Με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων, του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, όπως επίσης των Σοσιαλδημοκρατών της αντιπολίτευσης, η Κεντρική Επιτροπή της αυστριακής Βουλής ενέκρινε την παράταση για άλλες δέκα ημέρες, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, μεταξύ 20:00 το βράδυ και 06:00 το πρωί, που ισχύει στην Αυστρία από την 3η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου μερικού lockdown.

Η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει στην παράταση αυτή, καθώς, στη βάση της αυστριακής νομοθεσίας, οι περιορισμοί εξόδου, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, μπορούν να επιβληθούν μόνο για ένα δεκαήμερο.

Τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει το «μερικό lockdown» εξακολουθούν ούτως ή άλλως να ισχύουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει σχετικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού.

Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων, για την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητας, για τη μέριμνα και περίθαλψη προσώπων με ανάγκη υποστήριξης, καθώς επίσης και για αντιμετώπιση κινδύνων ζωής και περιουσίας, αλλά και για σωματική άσκηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η επίπτωση των εφτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με κορωνοϊό το προηγούμενο επταήμερο, είναι τώρα 496 ανά 100.000 κατοίκους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αυστρία 3.549 ασθενείς σε νοσοκομειακή περίθαλψη, 495 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 7.514, από τις οποίες οι 1.427 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Βιέννη, ενώ, από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στη χώρα, 1.473 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19.zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου