Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ρεκόρ θανάτων και χιλιάδες ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκαν στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο καθώς η χώρα κατέγραψε 15.700 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από τον Covid-19. Συγκεκριμένα, 317 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον νέο ιό μέσα σε μία ημέρα.

Από την έναρξη της πανδημίας η χώρα αυτή που έχει περίπου 145 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε 1.447.335 κρούσματα και 24.952 θανάτους, σύμφωνα με τις αρχές.

Μέχρι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η Ρωσία καταμέτρησε 16.319 νέα κρούσματα, μεταξύ των οποίων 4.999 στη Μόσχα. Επίσης οι αρχές ανέφεραν χθες 269 θανάτους από Covid-19.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροφ, ανέφερε ότι η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να αρχίσει στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή του εμβολίου θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στη διαδικασία αυτή και, αφότου πραγματοποιηθούν οι κλινικές δοκιμές, θα αρχίσει η παραγωγή του.

Συνολικά, είπε ο Μαντούροφ, 18 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά μέχρι στιγμής «έχω ακούσει για τρία εμβόλια».

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ και το τρίτο από το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου