Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ρουμανία: Κλείνουν ξανά θέατρα, κινηματογράφοι, εσωτερικοί χώροι εστιατορίων
Οι αρχές της Ρουμανίας θα κλείσουν θέατρα, κινηματογράφους και τους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων στο Βουκουρέστι και σε πολλές άλλες πόλεις από σήμερα Τετάρτη, στην προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Επίσης από σήμερα , οι ταξιδιώτες από 49 χώρες «υψηλού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση κατά την άφιξή τους στη Ρουμανία. Εξαιρούνται όσοι σκοπεύουν να παραμείνουν στη χώρα για λιγότερες από τρεις ημέρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για την Covid-19.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η Ρουμανία ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά πάνω από 2.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 139.612. Μολονότι 109.898 άνθρωποι ανέρρωσαν, 5.121 πέθαναν. Η κυβέρνηση έχει παρατείνει την κατάσταση συναγερμού μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι κλειστές τραπεζαρίες των εστιατορίων, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα επαναλειτούργησαν τον Σεπτέμβριο, αφού είχαν κλείσει από τον Μάρτιο. Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρις ότου ο αριθμός των μολύνσεων να μειωθεί στο 1,5% ανά 1.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών.

Από την Δευτέρα έχουν επίσης απαγορευτεί σε όλη τη χώρα τα θρησκευτικά προσκυνήματα.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου