Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Φανάρια....καρδιές σε πόλη της Ισλανδίας !

 
Μετά από μια βαθιά οικονομική κρίση το 2008, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας, το Άκουρεϊρι -που βρίσκεται στο κατώφλι του Αρκτικού Κύκλου- υιοθέτησε μια απλή αλλά πολύ κομψή προσέγγιση στην ανύψωση του ηθικού της κοινότητας.

Τα φανάρια της πόλης αποχαιρέτησαν το αυστηρό στρογγυλό κόκκινο και ντύθηκαν με κόκκινες καρδιές που ακτινοβολούν αγάπη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας μεγάλης καμπάνιας με όνομα «Brostu Með Hjartanu», που στα ελληνικά σημαίνει «Χαμογέλα με την καρδιά σου». Οι κάτοικοι ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν στις προσπάθειες που κάνουν οι αρχές προκειμένου να ανεβάσουν το ηθικό τους, κρεμώντας καρδιές από λουλούδια στα παράθυρα των αυτοκινήτων, των σπιτιών και των γραφείων τους.Με τον τρόπο αυτό γίνεται καθημερινή υπενθύμιση της αγάπης και της ελπίδας θέλοντας η κοινότητα να παίρνει δύναμη όταν τα πράγματα φαίνονται τόσο ζοφερά όσο ένας ισλανδικός χειμώνας.


Το Άκουρεϊρι κατάφερε με τις καρδιές το αδύνατο φέρνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα εκείνων που κολλάνε στην κίνηση. Τα φανάρια σε σχήμα καρδιάς έγιναν φάροι ελπίδας και υπενθύμιση ότι πρέπει να χαμογελάμε στις μέρες που έρχονται.
https://www.bovary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου