Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες !
Στον παράδεισο της Καραϊβικής, στο σύμπλεγμα των νησιών Μπαχάμες, εκτός από τα διάσημα θέρετρα Abaco, Nassau και Great Bahama υπάρχει ένα ακόμα εξωτικό νησί με… ελληνικό όνομα: η Ανδρος!


Μάλιστα, στους τουριστικούς οδηγούς περιγράφεται ως ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ερημικές παραλίες, αγαπούν τη φύση και τα θαλάσσια σπορ.Συνολικά, 30 κατοικημένα ή έρημα νησιά του αρχιπελάγους είναι γενικά σε καλή κατάσταση, με αεροδρόμια, ξενοδοχεία και προβλήτες κρουαζιερόπλοιων έτοιμα να δεχτούν επισκέπτες.

Στο νησί Άνδρος υπάρχουν δύο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του εξωτικού συμπλέγματος: η σπηλια του κάπταιν Μοργκαν και το Uncle Charlie's Bluehole


Η σπηλιά του κάπτεν ΜόργκανΣχετικά με το όνομα Ανδρος, εκτιμάται ότι δόθηκε κατά την περίοδο της βρετανικής διοίκησης των νησιών. Κάποια έγγραφα ανέφεραν το νησί ως «Andrews Island», ενώ σε χάρτη του 1782 γίνεται λόγος για «San Andreas».

Το αρχικό όνομα του νησιού ήταν «Εσπιρτού Σαντού».


Μία από τις αποβάθρες που οδηγεί σε εξωτική παραλία του νησιού.


Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ένα ενιαίο νησί, αλλά ένα σύμπλεγμα τριών νησιών: της Βόρειας Άνδρου, του Μάνγκροουβ Κέι και της Νότιας Άνδρου.


Το Uncle Charlie's Bluehole στο νησί Andros είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στις Μπαχάμες
Φωτ. SHUTTERSTOCK

https://www.kathimerini.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου