Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: 18χρονος αποκεφάλισε καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ

 Στυγερό έγκλημα έλαβε χώρα στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ-Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Το θύμα δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό και πέθανε, ενώ ο δράστης κατόπιν τον αποκεφάλισε.


Η υπόθεση σχετίζεται επισήμως με τρομοκρατία, αφού όπως είπε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, «ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης».

Όπως όλα δείχνουν, ο θύτης σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία λόγου, στο οποίο και -όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ- παρουσίασε τα σκίτσα – καρικατούρες του Μωάμεθ, που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο καθηγητής φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων γονέων στις 5 Οκτωβρίου, αφότου παρέδωσε το εν λόγω μάθημα στους μαθητές του, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.
18χρονος Τσετσένος ο δράστης της δολοφονίας στη Γαλλία

Σύμφωνα με το BFM, ο δράστης ήταν 18 ετών και γεννημένος στη Μόσχα, ενώ φέρεται να είναι τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι και ένα όπλο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αντιμέτωπος με ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να πετάξει τα όπλα.

Ο άνδρας, που φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει προς την κοινότητα Ερανί, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πτώμα του δράστη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ενώ αρχικά ο δράστης παρουσιαζόταν ως άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 18χρονο Τστετσένο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου