Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Κλείνουν από σήμερα και για 15 ημέρες μπαρ και μπρασερί στο Παρίσι
Κλείνουν από σήμερα και για 15 ημέρες μπαρ και μπρασερί στο Παρίσι, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Ωστόσο, θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια βάσει ενός νέου αυστηρού πρωτοκόλλου, που καταρτίστηκε μάλιστα ύστερα από πρόταση των εστιατόρων. Πρότειναν μάλιστα οι ίδιοι τη συλλογή των στοιχείων όλων των πελατών, να είναι το πολύ 8 άτομα στις παρέες και απόσταση ενάμισι μέτρο ανά τραπέζι. Αυτή τη φορά, η δήμαρχος Παρισίων, Αν Ινταλγκό, συμφώνησε και συνεργάστηκε με την κυβέρνηση. Το κλείσιμο των μπαρ δεν αφορά μόνο στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, αλλά και σε δέκα άλλες μεγαλουπόλεις που θεωρούνται και αυτές ζώνες υψηλού κινδύνου.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ διαμαρτύρονται. Είναι ο γαλλικός τρόπος ζωής που δέχεται χτύπημα, λένε. Το κύριο αντεπιχείρημά τους είναι ότι όταν κλείνουν τα μπαρ, οι νέοι αγοράζουν ποτά και συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους με ακόμα λιγότερο έλεγχο.

Καθότι και τα πανεπιστήμια θεωρούνται πλέον βασικές εστίες μετάδοσης, η κυβέρνηση ζήτησε να μειώσουν κατά 50% τον αριθμό των φοιτητών που θα υποδέχονται συγχρόνως, ενώ ενθάρρυνε παράλληλα την τηλεμάθηση.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου