Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Κίνα: Σε lockdown μια ολόκληρη πόλη για τρία κρούσματα κορονοϊού

Μπήκε πρώτη στον χορό της πανδημίας η Κίνα, εκεί εξάλλου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid-19, αλλά βγήκε πρώτη και πλέον δεν αφήνει στην τύχη του κανένα νέο ξέσπασμα, όσο μικρό και αν είναι. Για μόλις τρία κρούσματα, οι τοπικές Αρχές επέβαλαν lockdown σε επαρχιακή πόλη και άρχισαν να κάνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους. Με πληθυσμό 210.000 ανθρώπων, η Ρουιλί βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, στα σύνορα με τη Βιρμανία.


Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών. Όλοι οι κάτοικοι οφείλουν πλέον να παραμένουν στα σπίτια τους και θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, ανακοίνωσε την Τρίτη η δημαρχία, η οποία διευκρίνισε πως κανένας δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην πόλη ούτε να εξέλθει απ’ αυτή. Επιπλέον, όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν κλείσει, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Οι ασθενείς με Covid-19 έφθασαν από τη Βιρμανία, ανακοίνωσε ακόμη η δημαρχία, η οποία υποσχέθηκε να επιδείξει αυστηρότητα στους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.
Η Κίνα έχει εδώ και μήνες περιορίσει την επιδημία στο έδαφός της, ενώ παραμένει κλειστή για τους ξένους, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις. Ελάχιστα νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε μέρα και σχεδόν στο σύνολό τους πρόκειται για Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και μπαίνουν σε καραντίνα μόλις φθάσουν. Ενδεικτικό είναι ότι την Τρίτη καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα της Covid-19 στην Κίνα, όλα προερχόμενα από το εξωτερικό. Στη χώρα παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες εντοπισμένες επιδημικές εστίες, μία από τις οποίες στο Πεκίνο. Όμως αντιμετωπίσθηκαν γρήγορα με επιβολή περιορισμών, με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και με επιβολή μέτρων καραντίνας. Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου