Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε κεντρικές περιοχές των Βρυξελλών
Η τρέχουσα απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ δημόσια, που ισχύει στην πεζοδρομημένη ζώνη στο κέντρο των Βρυξελλών, θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονικές περιοχές και θα διαρκέσει για ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Philippe Close.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από πολλά παράπονα από κατοίκους της περιοχής καθώς και από επισκέπτες, για περιστατικά που λάμβαναν χώρα ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας. Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την πώληση αλκοόλ στα καταστήματα ή την κατανάλωση αλκοόλ στις βεράντες ή τους οριοθετημένους χώρους των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον Close, η περιοχή στην οποία θα ισχύει η απαγόρευση θα επεκταθεί καλύπτοντας τους δρόμους μεταξύ της Boulevard Anspach και του καναλιού, από τη γέφυρα Sainctelette έως τη Sainte-Catherine. Στην ίδια τη λεωφόρο, η απαγόρευση επεκτείνεται ως την Place Fontainas.

Η ακριβής περιοχή, βέβαια, αναμένεται να καθοριστεί με αστυνομική οδηγία.

Η άλλη πλευρά της Boulevard Anspach, το ιστορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης και της Grand Place, δεν περιλαμβάνεται στην απαγόρευση, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 5 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει ωστόσο τη Rue du Midi, τη Rue des Fripiers και την Place de la Monnaie.

Από τεχνικής απόψεως, όποιος πιάνεται να καταναλώνει αλκοόλ στα όρια αυτά, υπόκειται σε πρόστιμο 350 €. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο πως -σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bruzz τον Ιούνιο- παρά το γεγονός ότι το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Η εξήγηση που δόθηκε από πλευράς Αρχών ήταν ότι η κρίση του κορονοϊού έστρεψε αλλού τις προτεραιότητες.

Παρόλο που η επέκταση θα λειτουργήσει για έναν χρόνο, ο δήμαρχος Philippe Close δεν επιθυμεί παράτασή του.


«Ελπίζω ότι αυτό το μέτρο δεν θα γίνει ο κανόνας μακροπρόθεσμα. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να πιείτε το ποτό σας σε ένα πάρκο, αλλά τώρα αυτό δεν είναι πλέον δυνατό. Η ισορροπία έχει αναστατωθεί. Η ενόχληση που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ σε αυτές τις δύο γειτονιές έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους », είπε.

Η απαγόρευση ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00.

newsville.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου