Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Αρνητικά ρεκόρ κορονοϊού σε πολλές χώρες της ΕυρώπηΟι ημερήσιες μολύνσεις από Covid-19 κατέγραψαν αρνητικά ρεκόρ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η οποία ζει με την ανησυχία ότι βρίσκεται μπροστά στο δεύτερο και ίσως πιο σοβαρό κύμα της πανδημίας. Στη Γαλλία εκφράζονται φόβοι ότι το σύστημα υγείας θα πιεστεί σοβαρά, καθώς ανησυχούν από την αύξηση των σοβαρά νοσούντων που νοσηλεύονται λόγω του κορονοϊού.


Σλοβακία και Τσεχία


Οι δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπη κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, και οι αρχές αναζητούν τρόπους να αποφύγουν γενικευμένο lockdown, που θα μπορούσε να πλήξει ανεπανόρθωτα τις οικονομίες τους.

Η Σλοβακία, η χώρα που έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από κορονοϊό στην Ευρώπη (37) κατέγραψε 226 νέα κρούσματα κορονοϊού. Από τα 4.526 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, τα 2.797 έχουν ιαθεί.

Η Τσεχία κατέγραψε 798 νέα κρούσματα, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής, ενώ η ρεκόρ καταγράφηκε και στην Ουγγαρία με 510 μολύνσεις.

Στην Τσεχία και τη Σλοβακία η αύξηση των μολύνσεων συνδέεται με τη επιστροφή των οικογενειών από τις καλοκαιρινές διακοπές και η ανησυχία εντείνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Πορτογαλία

Ρεκόρ μολύνσεων, αλλά από τον Μάιο, κατέγραψε η Πορτογαλία, με 486 νέα περιστατικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943.

Στην Πορτογαλία έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 1.838 άνθρωποι, ποσοστό πολύ χαμηλότερο ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τη γειτονική της Ισπανία. Η Προτογαλία ήταν από τις χώρες που έδειξαν γρήγορη ανταπόκριση στην πανδημία, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα Λισαβόνα και τα περίχωρά της ανησύχησε τις αρχές που επανέφεραν κάποιους περιορισμούς.

Εν όψει ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί ποια θα είναι αυτά.
Επαγρύπνηση στη Γαλλία

Η αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει την ανησυχία των αρχών στη Γαλλία, καθώς αναμένεται να εμφανιστούν πιο σοβαρά κρούσματα τα οποία θα πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, επιβαρύνοντας το σύστημα υγείας.
Αν και η αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους, που είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβαρυνθεί τα γαλλικά νοσοκομεία. Ωστόσο, μετά τη σταθερή μείωση επί μήνες, ύστερα από την κορύφωση στις 14 Απριλίου με 32.292 κρούσματα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων χθες αυξήθηκε κατά 28 φθάνοντας τις 4,671, αύξηση για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, πάντως απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο γενικό lockdown, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 8.975 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σχεδόν 1.500 περισσότερα από τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των 7.578, που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου όταν στη Γαλλία εφαρμοζόταν ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα καραντίνας στην Ευρώπη. Επίσης, μέχρι χθες ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό είχε φτάσει τους 30.686.
Βρετανία: 1.813 νέα κρούσματα

Μικρή μείωση παρουσίασαν τα κρούσματα στη Βρετανία, σε σχέση με τα 1.940 που καταγράφηκαν την Παρασκευή και ήταν ο υψηλότερος από τις 30 Μαΐου.

Ωστόσο τα 1.813 νέα ημερήσια περιστατικά είναι κατά πολύ υψηλότερα από τα 1.000 κατά μέσο όρο που καταγράφονταν το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου