Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη μπήκαν στην «κόκκινη λίστα» της ΟυαλίαςΜετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κάρντιφ να θέσει στην λίστα της καραντίνας τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο, άλλα τρία νησιά μπήκαν στην κόκκινη λίστα της Ουαλίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση η ουαλική κυβέρνηση της χώρας προσθέτει τις αφίξεις από τη Σαντορίνη, τη Σέριφο και την Τήνο. Πρακτικά, οι πολίτες που επιστρέφουν στην Ουαλία από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.

Προσθέτοντας τα τρία νησιά η ουαλική κυβέρνηση υιοθετεί το μέτρο που εξήγγειλε η κεντρική κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία έβαλε στην «κόκκινη λίστα» επτά ελληνικά νησιά, προκαλώντας οργή και στους τουρίστες που είναι αυτή την περίοδο στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως υποχρέωση καραντίνας δύο εβδομάδων ισχύει για τις αφίξεις στη Σκωτία από οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (08/09) ο Γραμματέας Μεταφορών της χώρας αποκάλυψε ότι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος προστίθενται στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας από τις 4 π.μ. της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο κ. Shapps, αποκάλυψε, ωστόσο, ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται για να ληφθεί υπόψη το πολύ διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου