Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοίγουν οι παμπ της Ιρλανδίας στις 21 ΣεπτεμβρίουΗ Ιρλανδία είναι πιθανόν να αποφασίσει να ανοίξουν και πάλι πάνω από τις μισές παμπ της χώρας, οι οποίες δεν σερβίρουν φαγητό, στις 21 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσταση αξιωματούχων υγείας να μην ανοίξουν νωρίτερα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times.
Η Ιρλανδία εξήλθε από το lockdown με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το πάγωμα της διαδικασίας του εκ νέου ανοίγματος των χώρων αυτών από τον Ιούλιο την έχει καταστήσει την μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ανοίξει πλήρως τις παμπ.


Τα μπαρ που σερβίρουν φαγητό επιτράπηκε να ανοίξουν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο μαζί με τα εστιατόρια, στο τέλος Ιουνίου, υπό αυστηρούς όρους.Η διάκριση αυτή προκάλεσε περιορισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από κάποιους ιδιοκτήτες παμπ την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμφωνήσει στην ημερομηνία εκ νέου ανοίγματος των παμπ σε σημερινή του συνεδρίαση, αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει μια σειρά από πιθανές ημερομηνίες για το εκ νέου άνοιγμα, περιλαμβανομένων της 14ης και της 28ης Σεπτεμβρίου.Ο επικεφαλής αξιωματούχος υγείας της χώρας προειδοποίησε χθες τους κατοίκους του Δουβλίνου και του Λίμερικ να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούν τις κοινωνικές επαφές τους ώστε να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων στις δύο αυτές μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου