Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Σαρδηνία: 1000 ευρώ πρόστιμο σε τουρίστα για λίγη....άμμοΓάλλος τουρίστας αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ αφότου επιχείρησε να πάρει για… σουβενίρ μαζί του 2 κιλά άμμου από τη Σαρδινία στις αποσκευές του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η λευκή άμμος στο ειδυλλιακό νησί της Ιταλίας προστατεύεται από το νόμο ακόμη και με ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να πάρει κάποια μαζί της από τις παραλίες.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Κάλιαρι Έλμας την 1η Σεπτεμβρίου, έχοντας στην κατοχή του ένα μπουκάλι με 2 κιλά περίπου άμμου. Εκπρόσωπος των ιταλικών Αρχών στο νησί δήλωσε στο CNN: «Το μπουκάλι κατασχέθηκε και βρίσκεται στην αίθουσα επιχειρήσεων, όπου κρατούμε τα κατασχεθέντα. Στο τέλος της κάθε χρονιάς καταλήγουμε με πολλά μπουκάλια άμμου» είπε.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Αρχές στη Σαρδηνία συνέλαβαν ζευγάρι Γάλλων και πάλι τουριστών με 40 κιλά άμμου στο αυτοκίνητό τους. Το ζευγάρι των τουριστών βρέθηκε τότε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι χρόνια για κλοπή -και μάλιστα δημόσιου αγαθού, όπως θεωρείται η φημισμένη λευκή άμμος της Σαρδηνίας, η εξαγωγή της οποίας από το νησί απαγορεύεται αυστηρά από την ιταλική νομοθεσία.
To 2017, οι τοπικές Αρχές πέρασαν νομοθεσία που καθιστούσε παράνομη την αρπαγή άμμου από τις παραλίες της Σαρδηνίας. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 ως 3.000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα περισυλλέξει κανείς από την παραλία.

Οι παραλίες με τις απίστευτες ροζ ή λευκές αποχρώσεις της άμμου μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο των τουριστών. «Την περασμένη χρονιά ανακαλύψαμε ιστοσελίδα που πουλούσε σουβενίρ φτιαγμένα από την άμμο μας. Έχει γίνει ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην Ευρώπη» λέει ο εκπρόσωπος των ιταλικών Αρχών.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου