Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αγγλία: Πρόστιμα 10.000 λίρες σε όσους διοργανώνουν rave partiesΟι διοργανωτές rave parties και άλλων παράνομων συγκεντρώσεων περισσότερων των 30 ατόμων στην Αγγλία, θα καταβάλουν πρόστιμο έως και 10.000 λίρες, σύμφωνα με την νέα οδηγία που αποφασίσθηκε την Παρασκευή, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ λίγο πριν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που είναι τριήμερη αργία στη Βρετανία, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών. Επιστημονικοί σύμβουλοι έχουν προειδοποιήσει ότι η μετάδοση του ιού μπορεί να επιταχυνθεί και πάλι κι ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες να ανοίξει την οικονομία.

Ο συντελεστής «R» στο Ηνωμένο Βασιλείο – που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ατόμων που μολύνονται από κάθε νέο κρούσμα Covid 19- κινείται επί του παρόντος στο εύρος 0,9-1.1.

Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης προειδοποίησε ότι οι μολύνσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν στο Λονδίνο, καθώς και στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική Αγγλία, ενώ τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έχουν ήδη ενισχυθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η αστυνομία στην Αγγλία και την Ουαλία θα συνεχίσει να εντείνει τις περιπολίες για να αποτρέψει τις παράνομες συγκεντρώσεις πριν από το Σαββατοκύριακο της Bank Holiday, δήλωσε το Συμβούλιο Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως το Λέστερ και το Μάντσεστερ, η ανάπτυξη των δυνάμεων είναι μεγαλύτερη από ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι επικίνδυνες και αυτοί που τις οργανώνουν δείχνουν κατάφωρη αδιαφορία για την ασφάλεια των άλλων», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ. «Θα συνεχίσουμε να καταπιέζουμε τη μικρή μειονότητα που πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Τα πρόστιμα για μη χρήση προστατευτικής μάσκας όπου απαιτείται -συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των καταστημάτων- θα διπλασιάζονται για τα επαναλαμβανόμενα αδικήματα, ξεκινώντας από τις 100 λίρες και φθάνοντας έως και τις 3.200 λίρες για κάθε επανάληψη της παράβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου