Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οι δίδυμοι από το Παραλίμνι που πρώτευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Την τεράστια επιτυχία, που σπάνια εντοπίζει κανείς στην διάρκεια των δεκαετιών που πραγματοποιούνται οι Παγκύπριες Εξετάσεις, γιορτάζει η οικογένεια Σκίτσα.

 
Τα δίδυμα της οικογένειας Ειρήνη και Μάριος, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Παγκύπριων Εξετάσεων και μίλησαν στον REPORTER για την τεράστια επιτυχία τους. Συγκεκριμένα η Ειρήνη Σκίτσα έγραψε το απόλυτο 20 και πέρασε στη Νομική του Πανεπιστήμιου Κύπρου, ενώ ο αδερφός της Μάριος, πέτυχε το απόλυτο 20 και εξασφάλισε μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 

Η Ειρήνη, εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια της για την επίτευξη των στόχων της. «Για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ήξερα και ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου και ότι έγραψα καλά, αλλά δεν περίμενα να είμαι ανάμεσα στους πρώτους», είπε η Ειρήνη.


Από την πλευρά το ο Μάριος Σκίτσας, δήλωσε πολύ χαρούμενος, αφού όπως είπε, είδε τους κόπους των τελευταίων χρόνων να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο.
 
Για το γεγονός ότι ανάμεσα στους πρωτεύσαντες, είναι και ο αδερφός της Μάριος, η Ειρήνη Σκίτσα σημείωσε πως η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη. «Ο Μάριος κοπίασε το ίδιο με εμένα. Αλληλοστηριζόμασταν καθ΄’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Το γεγονός ότι είμασταν σε τελείως διαφορετικούς κλάδους, περιόρισε την αλληλοστήριξη κυρίως στον ψυχολογικό τομέα».
Ο Μάριος, παράλληλα, δήλωσε πολύ περήφανος και για την αδερφή του, «αφού άξιζε πραγματικά να είναι μέσα στους πρώτους».
 
Την ίδια περηφάνια και ακόμα μεγαλύτερη νιώθουν οι γονείς των διδύμων, Ανδρέας και Δήμητρα Σκίτσα, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα παιδιά τους στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και τους παρείχαν όλα εκείνα τα εχέγγυα για να έχουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
 
Πάντως η επόμενη ημέρα βρίσκει την Ειρήνη να σκέφτεται ακόμη ποια θα είναι η επιλογή της για τις σπουδές. Όπως ανέφερε στον REPORTER, είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσει σπουδές στη Νομική, δεν καταστάλαξε, ωστόσο, στη χώρα στην οποία θα πάει.
 Από την άλλη πλευρά, ο Μάριος Σκίτσας κατατάσσεται αύριο στην Εθνική Φρουρά όπου θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, η όποια, όπως σημείωσε θα τον βοηθήσει στην ολοκλήρωση του ως άνθρωπος, αλλά θα του δώσει και τον απαιτούμενο χρόνο για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
Όσο αφορά τις σπουδές του θα σπουδάσει ιατρική, ωστόσο δεν κατέληξε σε ποια χώρα θα πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου