Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Γερμανία: Εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικώνΣυναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές, καθώς, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο η εφημερίδα WELT, περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Τουλάχιστον 60.000 σφαίρες εξαφανίστηκαν από το γερμανικό στρατό και την αστυνομία τα τελευταία 10 χρόνια αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 48.000 σφαίρες και περισσότερα από 62 κιλά εκρηκτικά που εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο μιας από τις πιο επίλεκτες ομάδες κομάντο, γνωστή με το γερμανικό ακρωνύμιο KSK, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί θύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Γερμανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά του Υπουργείου Άμυνας για τον χειρισμό του σκανδάλου.

Ο Τομπάιας Πφλούγκερ του κόμματος της Αριστεράς είπε: "Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεξιοί κύκλοι είναι έτοιμοι να οπλιστούν. Η Αριστερά είχε επανειλημμένα επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που υπήρχε εάν υπήρχαν δεξιοί εξτρεμιστικοί κύκλοι στη Bundeswehr [γερμανικός στρατός] ή αστυνομία που είχαν πρόσβαση σε πυρομαχικά και όπλα". Ο υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ πρέπει "να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με απόλυτη προτεραιότητα" τόνισε ο Πφλούγκερ.
Ένας βουλευτής των Πρασίνων κατηγόρησε από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας για ‘’απίστευτη επιπολαιότητα’’. Ο Τομπάιας Λίντνερ των Πρασίνων είπε στην εφημερίδα Bild: "Αυτό δείχνει απίστευτη επιπολαιότητα, αν δεν μπορούν πλέον να βρεθούν 60.000 δεσμίδες πυρομαχικών". "Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, εάν όλοι είχαν ακολουθήσει τους κανονισμούς για τη διαχείριση των πυρομαχικών", πρόσθεσε ο Λίντνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου