Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ελβετία: Τίγρης κατασπάραξε 55χρονη φύλακαΜια τίγρης της Σιβηρίας επιτέθηκε και σκότωσε μια υπάλληλο ζωολογικού κήπου στη Ζυρίχη της Ελβετίας, μπροστά στα μάτια επισκεπτών και συναδέλφων της.

Το προσωπικό έσπευσε να βοηθήσει και τελικά κατάφερε να απομακρύνει την τίγρη από το κλουβί, αλλά η 55χρονη φύλακας πέθανε επιτόπου


Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι, περίπου στις 13:20 περίπου (τοπική ώρα) του Σαββάτου, προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μέσα στο κλουβί του άγριου ζώου.

Η τίγρης, που ονομάζεται Ιρίνα, γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στη Δανία το 2015 και μεταφέρθηκε στη Ζυρίχη πέρυσι.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης, Σεβέριν Ντρέσεν, Dressen, είπε ότι η άτυχη υπάλληλος ήταν μέλος του προσωπικού εκεί για αρκετό καιρό.

Σε όσους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του φρικιαστικού περιστατικού παρέχεται τώρα ψυχολογική υποστήριξη.

Ο ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης παρέμεινε κλειστός την Κυριακή.

Οι επιθέσεις σε ζωολογικούς κήπους και καταφύγια ζώων είναι σχετικά σπάνιες, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη αναφερόμενη επίθεση στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ένας κροκόδειλος είχε δαγκώσει το χέρι ενός φύλακα, κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού ρουτίνας του χώρου όπου φυλασσόταν το μεγάλο ερπετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου